At blive klog – vilde & gratis – Skrivning A vellykket forretningsplan – del 2 – gør det i trin

Så har du besluttet at skrive din egen forretningsplan, fordi du ved, den værdi, erfaringen vil give dig. Med bøger og software, der er derude i dag kan du sandsynligvis sidde og færdiggøre planen i en dag eller så, højre? Tilslutte i tallene, tilføje noter, skrive den hele fortælling (historie), udskrive det og få det ud til bankerne eller investorer.
Hvis du kan gennemføre en plan i en dag eller så du er enten en ekspert, der allerede har gjort alle forskningen, eller du er på vej til store problemer, fordi du ikke har gjort nok forskning. Hvis du er ligesom de fleste mennesker har du et job, en familie og forpligtelser, der fylder en masse tid. Det ville være umuligt at skrive en forretningsplan der hurtigt, selv hvis du kender dine ting. Du har sikkert hørt det gamle ordsprog, ‘Rom blev ikke bygget på én dag’ nå, heller ikke var en god forretningsplan. Hvis du vil oprette en top kvalitet forretningsplan skal du forskning hvert aspekt så ihærdigt som muligt. Tag dig god tid og tænk på alt, ikke overlade noget til tilfældighederne.
Det lyder som en masse arbejde og et langtrukkent proces. Hvordan vil du huske eller endda tænker på alt? Hvordan kan du holde styr på hvad du har at forskning? Hvis du skal indstille din plan til side i et stykke tid, hvordan vil du huske, hvor du slap? Du kan få træt, træt og endda uforsigtig i din indsats fordi som de fleste mennesker har du sandsynligvis Attention Deficit Disorder når det kommer til at gøre denne type arbejde.
Svaret er at gøre din plan i skridt. En god guide bog eller business plan programmel vil bede dig om at udføre arbejde som du går, ét trin ad gangen. Du læse et afsnit, lave noget research på elementer (s) i afsnittet og indtaste de oplysninger, som du opdaget. Denne måde, du er fokuseret på hvert element, som du går og aldrig blive overvældet. Du vil også kunne huske, hvor du var når du nødt til at indstille planen til side for et par dage, uden at skulle re-læse en roman. Processen kan stadig synes lang, men hvis du koncentrere dig om at gøre din plan i skridt det vil blive gjort, før du ved af det.
Denne serie af artikler er blevet skrevet i skridt, fordi de fleste mennesker ikke har tid til at sidde og læse en roman. Du kan endda gøre din finansielle fremskrivninger i trin, som er hvor jeg anbefale at du starter. Gøre fremskrivningerne vil hjælpe dig med at analysere mulighederne for dit projekt, før du tilbringe et ton af tid på at skrive en fuldstændig plan, der kan eller ikke kan arbejde for dig.
Se efter den næste artikel om Skrivning A vellykket Business Plan – Del3 – ‘The Feasibility’ af den stadig kloge – Wild & gratis serie.